Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح جهادی جدیدی با عنوان «آرام» برای تغییر نگرش فرهنگی در سیستم آموزش فرهنگی، ویژه استان های محروم کشور در سیستان و بلوچستان در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح آرام در قالب اجرای کارگاه آموزشی در روزهای پایانی هفته در یک دوره شش ماهه، از مهر ماه سال گذشته تا اردبیهشت امسال در استان سیستان و بلوچستان اجرا شد و تا کنون بیش از ۲۲۰ نفر از فرهنگیان، مدیران و آموزگاران تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روایت خبرگزاری مهر، را از گوشه ای از اجرای این ایده جدید بخوانید:

یک کلاس درس داریم؛ با این تفاوت که این بار دانش آموزان این کلاس مدیران و آموزگاران آموزش و پرورش هستند. طرح جهادی «آرام» یک برنامه آموزشی ویژه است، برای تغییر نگرش فرهنگی در سیستم آموزش فرهنگی در آموزش و پرورش ویژه استان های محروم. برنامه ای که به پیشنهاد یکی از مدیران آموزشی منطقه در دبستان مهرهشتم شکل گرفت. در این برنامه مدیران و معلمان آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان با حضور در کارگاه های آموزشی با موضوعات اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی و هویتی بر اساس نیاز روز آشنا می شوند و سپس به عنوان مروج این طرح در استان خود به سایر همکارانشان آموزش می دهند. در این گزارش سری به دبستان مهرهشتم در کوی فراز زدیم و با مدیر این مدرسه و تعدادی از اعضای شرکت کنندگان در کارگاه های آموزشی به گفت و گو نشستیم.

نوسازی همگام با فرهنگسازی

هرچه به اواخر تیرماه نزدیکتر می شویم گرمای تابستان بیش تر از همیشه خود نشان می دهد در یکی از همین روزهای گرم راهی مرتفع ترین بخش منطقه کوی فراز و دبستان مهر هشتم شدم. جایی که هرروز در آن خبری از تعطیلات تابستانی نیست و در یکی از روزهایش عده ای از مدیران و معلمان باسابقه آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان گرد هم آمده و در دوره های تخصصی آموزشی نوین با عنوان طرح آرام شرکت کردند. مدیردبستان مهر هشتم، که مدیر عامل موسسه مردم نهاد باران مهر، سال های زیادی است در استان های محروم به ویژه سیستان و بلوچستان به ساخت مدرسه با همراهی خیران و علاقه مندان مشغول است، ایده اجرای طرح«آرام» را برای شکل گیری تفکر جدید در وادی فرهنگ داده است. او با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری می گوید:«آموزش و پرورش احتیاج به تحول دارد، هرچند که تحول یک کلمه است و در پشت این کلمه یک دنیا کار نهفته است. بر اساس همین تاکید مقام معظم رهبری برای تغییر وتحول در سیستم آموزشی به شکل جهادی و خودجوش با همراهی دوستان دست بکار شدیم. نتیجه این حرکت جهادی از دوران دانشجویی چیزی در حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کلاس درس در استان سیستان و بلوچستان بود که تحویل سیستم آموزشی دادیم.»

این مدیر خوش ایده به اجرای طرح سند توسعه علم در استان های محروم و کم برخوردار اشاره کرده و می گوید: «این برنامه بر اساس سند توسعه سیستم آموزشی در افق چشم انداز سال ۱۴۰۴ اجرا می شود. بر اساس هویت و معیار اسلامی نظام جمهوری اسلامی در طرح آرام، صرفا به آموزش های تئوری و کتاب های درسی اکتفا نمی کنیم. در این شیوه نکاتی مثل تکلیف گرایی ،مسئولیت پذیری، همدلی، احترام، اعتماد، نظم و ایثار، مسایل زیست محیطی ، اقتصادی و اعتقادی و... برای یک جامعه پویا و بالنده مدنظر است که تمامی موارد برای آموزش در دستور کار قرار داده ایم. درواقع به دنبال این هستیم تا همگام با نوسازی مدارس موضوع های فرهنگی را هم داشته باشیم.»

استفاده از ظرفیت های محلی

طرح آرام با هدف توسعه سند فرهنگی در قالب اجرای کارگاه آموزشی در روزهای پایانی هفته در یک دوره شش ماهه، از مهر ماه سال گذشته تا اردبیهشت امسال در استان سیستان و بلوچستان اجرا شد. از دستاورد های موفق این طرح تحت پوشش قرار گرفتن بیش از ۲۲۰ نفر از فرهنگیان، مدیران و آموزگاران است. با پایان فاز اول، دوره دوم آن در یک اردوی ۹ روزه در دبستان پسرانه مهرهشتم شروع شد. مدیر دبستان مهرهشتم می گوید: «هدف ما استفاده ازظرفیت محلی در هر استان است. برای همین در دوره های آموزشی افراد منتخب با حضوردر کارگاه های آموزشی موضوع های مختلف را بر اساس شیوه های نوین آموزشی و نیازهای فرهنگی هر استان آموزش می بینند. درنهایت هم این معلمان و مدیران به عنوان مدرس در شهر و استان خود برای سایر همکاران خود آنچه را آموخته اند، آموزش می دهند.»

به گفته مدیر مدرسه در دوره های تهران، ۳۶ نفر از فرهنگیان شمال استان سیستان و بلوچستان، ۹ روز را میهمان منطقه ما بودند. او درباره دیگر ویژگی های اجرای طرح می گوید: «حضور و همراهی ارگان های غیر دولتی، مشارکت و همدلی دواطلبانه معلمان و مدیران علاقه مند به توسعه فرهنگ و دانش کشور بدون هیچ اجباری در کار و امکان حضور در کنار خانواده های خود سر کنند از مهمترین ویژگی های طرح جهادی و برپایی فاز دوم است.»

انتقال تجربه های مفید

در روز برپایی دوره آموزشی برای معلمان، آنها در کلاس های مختلف از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۷ شرکت کردند. زمان استراحت شرکت کنندگان در کارگاه ها که فرا رسید، فرصتی دست داد تا با تعدادی از میهمان منطقه گپ وگفتی داشته باشیم. «احمد بارانی» معاون آموزشی شهرستان ایرمندان و مسئول گروه مهمترین ویژگی برپایی کارگاه ها را انتقال تجربه های مفید آموزشی می داند و می گوید: «برنامه از گروه جهادی مهر هشتم در استان سیستان و بلوچستان شروع شد. کارمان قبل از هر چیز با عشق و همدلی همکارانمان در استان مورد حمایت قرار گرفت. بسیاری از همکاران ما با داشتن همه مزایای شغلی تعطیلاتشان را برای حضور در این دوره ها اختصاص دادند. این عشق و علاقه از روحیه جهادی نشأت گرفته است.»

به تعاریف این معاون آموزشی حضور در کلاس ها و اجرای برنامه های عملی از مهمترین ویژگی های کارگاه های آموزشی است: «حضور در کارگاه ها بهترین فرصت برای استفاده از تجربیات استادان کهنه کار است. دوستان در فضای صمیمانه به راحتی مشکلات و تجربیات خود را در اختیار سایر همکاران قرار می دهند. گاهی اوقات مطالبی در کلاس ها عنوان می شود که شاید در دوران تدریس ما کمتر به توجه می کردیم.»

آموزش درمیان خانواده ها

«زهرا تقی نیا» از معلمان با سابقه ۲۶ ساله شهرستان زابل است که به تشویق مدیر مدرسه شان برای شرکت در دوره ها حاضر شد. می گوید: «روزهای اول اجرای طرح در شهرمان هیچ پیش زمینه و شناختی از آن نداشتم. اما با تشویق و دعوت مدیر مدرسه مان در کلاس ها شرکت کردم. دوره هایی که دنیای جدیدی را برایم معرفی کرد. تا پیش از این بیشتر توقعات ما از مدرسه فقط آموزش های تئوری کتاب های درسی بود. اما در این دوره ها یاد گرفتم که در مدرسه به همه جوانب و مهم نکته های آموزشی مثل اخلاق، هویت شناسی، اعتقادات و... هم توجه کنم. هرچند هنوز بسیاری از سنت ها و فرهنگ حسنه احترام و اعتماد در میان مردم خونگرم شهرمان زنده است.»

به پیشنهاد این آموزگار باسابقه، اگر این دوره های آموزشی در میان خانواده ها برگزار و فرهنگ سازی شود، قطعا در آینده به رشد و بالندگی دانش آموزان شهرمان و ارتقاء سطح فرهنگ کمک خواهد شد.

کنجکاوی و علاقه به نگرش جدید

«فهیم جهان تیغی» از دیگر معلمان حاضر در کارگاه های آموزشی است که روزهای نخست از سر کنجکاوی راهی کلاس ها می شود: «روزهای اول در شهرمان از سر کنجکاوی سر کلاس ها حاضر شدم. اما مباحث و درس ها حسابی جذبم کرد. ما در شهری زندگی می کنیم که پیشینه غنی تمدن و فرهنگ دارد و هر روز باستان شناسان موضوع تازه ای را از شهر سوخته کشف می کنند. من خودم هم از علاقه مندان تغییر نگرش فرهنگی در سیستم آموزشی هستم. به همین دلیل همه سختی ها و دوری مسیر و خانواده به جان خریدم و در این دوره ها حاضر شدم.»

به گفته این آموزگار، آموزش قبل از هر چیزی نیاز به تربیت و پرورش دارد که همه کسانی که در سنگر علم و دانش قدم می گذارند باید روحیه جهادی این کار را داشته باشند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۶۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی

هرمزگان-جام جم انلاین-به مناسبت گرامیداشت هفته معلم در مراسمی از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی تجلیل شد.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان  گفت: از این شمار ۹ معلم، نمونه کشوری معرفی شدند.

محمد قویدل افزود: خلاقیت در تدریس، شیوه آموزشی نوین و نظرسنجی از خانواده‌ها و دانش آموزان از مهمترین معیار‌های انتخاب معلم نمونه بود.

استاندار هرمزگان هم در این مراسم گفت: فرزندان ما با آموزش معلمان، هویت مستقل دینی و ملی خود، فرهنگ، تاریخ و تمدن باشکوه کشورمان را می‌شناسند.

مهدی دوستی افزود: اکنون با ترکیب نقشه‌های آموزشی با صنعتی، به سمت آموزش ترکیبی از بخش‌های نرم و سخت افزاری حرکت کرده ایم و متناسب با نیاز استان رشته‌ها و هنرستان‌های جدید ایجاد شده است.

وی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم هزار و ۵۰۰ کلاس درس جدید بهره برداری شده است گفت: در مهرماه هنرستان مجهز انرژی اتمی کار خود را شروع می‌کند که وظیفه مهم آن، تربیت نخبگان برای آینده و توسعه این صنعت در استان است و هنرستان تجارت نیز راه اندازی می‌شود.

معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم در این مراسم گفت: هرمزگان جزء استان‌های موفق در زمینه مهارت آموزی برای دانش آموزان است.

 

محسن زارعی افزود: مدارس جوار صنعت نوید بخش توسعه و پیشرفت استان است.

وی گفت: با این مدارس نیرو‌های ماهر و کارآزموده تربیت و وارد بازار کار می شوند که چرخ صنعت استان را می چرخانند.

دیگر خبرها

  • ۶۷۰ مدرسه در استان زنجان نیاز به مقاوم سازی دارند
  • ۶۷۰ مدرسه در استان زنجان نیازمند مقام سازی هستند
  • لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق محروم کرج
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب می‌شوند
  • صحرایی: ۱۰۰ هزار معلم جدید جذب خواهند شد
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد